Nieuws uit Ethiopië

6 jan

Ondanks dat het Ethiopische kerstfeest pas in januari gevierd wordt, kon ik toch kerstfeest vieren met de ferenzies (blanken). We hadden een prachtige internationale dienst op kerstavond. Eerste kerstdag was er een tweede dienst en ‘s middags waren we uitgenodigd bij onze SIL directeur. We hadden een gezellig samenzijn in de tuin (het weer is elke dag stralend!).

 

Het nieuwe jaar start voor mij anders dan ik me voorstelde. Ik ga 6 weken taalschool overslaan om een introductie te krijgen in mijn toekomstige werk. Met twee nieuwe collega’s krijgen we eerst 3 weken instructie over het ontwikkelen van een taalmethode. Sherri, mijn collega heeft daar veel ervaring in, maar zij gaat ons in juni verlaten. Dus het is goed om nog van haar ervaringen te profiteren. De volgende drie weken heeft zij een workshop met het Shinasha team en ik kan daar dan in meedraaien. Eind februari kan ik dan weer doorgaan met de taalschool. Ik hoop dat ik ondertussen wel een beetje bij kan blijven door regelmatig te luisteren en  toch nog een les in de week te krijgen. Misschien op een zaterdagmorgen of zo. Dus even omschakelen voor me, maar het lijkt me een prachtige introductie voor het nieuwe werk!

 

Heel hartelijk bedankt voor alle meeleven in het afgelopen jaar! Mijn kamer hangt nu vol met nieuwjaarskaarten, een zichtbaar teken daarvan, bedankt!

Een gezegend 2013, of zoals ik net geleerd heb  

 

መልካም (melkam) 2013!

 

Hartelijke groet Janet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: