Over Janet

Janet begon haar onderwijscarrière in augustus 1975 in Nunspeet. Na ongeveer 10 jaar in het kleuteronderwijs werkzaam te zijn geweest volgde ze een cursus om ook bevoegdheid te krijgen in het basisonderwijs. Ze ging meedraaien in het management en kreeg leservaring in de lagere klassen van de basisschool. In 1999 wachtte haar een nieuwe uitdaging, ze werd locatieleider van een nieuw opgezette bassisschool in Elspeet. In de 5 jaar dat ze daar werkte, verhuisde de school naar een permanent gebouw en deed ze veel ervaring op in schoolorganisatie en lesgeven aan de diverse groepen door de basisschool heen.

Al met al bleek dat een goede basis voor de volgende stap, ze werd aangenomen door de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) om voor een lokale organisatie in Zuid Sudan te helpen in de ontwikkeling van het onderwijsprogramma. Ze hielp mee aan de training van leerkrachten van het basisonderwijs, verzorgde trainingen in management voor schoolleiders en hielp mee met de opzet voor het trainen van leerkrachten in het kleuteronderwijs. Door de training van die leerkrachten konden de eerste kleuterklasjes in die omgeving geopend worden.

In juni 2011 liep haar contract met de GZB af en Janet keek rond voor een nieuwe mogelijkheid om te werken in een onderwijsprogramma in Afrika, werk waarvan ze was gaan houden.Janet van Middendorp

Haar contacten met Wycliffe Nederland liepen uit tot een benoeming aan het einde van 2011. Ze werd benoemd als alfabetiseringsadviseur in een onderwijsprogramma in Ethiopië. De GZB blijft haar werk ondersteunen.

Voor dat werk was het nodig om verder te studeren. Eind 2011 volgde ze daarvoor al een training in Engeland op het gebied van alfabetiseringswerk in ontwikkelingslanden. Midden 2012 volgde ze de LACA cursus, een cursus die de basis legt voor het leren van een nieuwe taal in een nieuwe cultuur.

Vanaf oktober 2012 volgde zij een jaar taalschool in Addis om het Amhaars (de algemene omgangstaal in Ethiopië te leren) en zet ze zich volop in voor het alfabetiseringswerk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: