Smaken verschillen

10 dec

In Ethiopië is ons “dagelijks brood” injera. Een soort grote pannenkoek met één of meer wots*, soms één soort en soms meerdere soorten. We eten vaak samen van één groot bord. Je neemt  een stukje injera en in dat stukje pak je dan iets van de wot. Ik ben er helemaal aan gewend om samen te eten en geniet van de verschillende smaken. Maar als de Shinasha mannen hun lievelingsmaaltijd gaan eten, vraag ik om mijn eigen bord. Zij genieten van rauw vlees! En dan niet een klein beetje, hele hompen.  Ze dippen het vlees in een hete pepersaus en smullen ervan!

Tsja….. smaken verschillen.

Janet

*wot is vaak een soort stoofschotel, met kip,  linzen/ui, rode bieten, kool/ wortel/aardappel, tomaat/ui/advocado, enz.

3 Reacties naar “Smaken verschillen”

  1. Lex en Tjitske Wind 11 december 2019 bij 11:18 #

    Leuk om te lezen hoe de maaltijden plaatsvinden in Ethiopie. Soms vraagt het inderdaad om wat aanpassingsvermogen. Maar altijd is het een ontmoeting!
    Dank voor je mooie kerstkaart: gezegende dagen voor jou, ook in je gemeente.
    groet, Lex en Tjitske.

  2. Evelien 11 december 2019 bij 14:13 #

    Niet te geloven! Dat ze daar niet ziek van worden….

  3. Sterre Ruitenburg 14 december 2019 bij 09:54 #

    Leuk, zo’n kijkje in de Ethiopische keuken, Janet!

    Hartelijke groet,

    Sterre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: