In Ethiopië is ons “dagelijks brood” injera. Een soort grote pannenkoek met één of meer wots*, soms één soort en soms meerdere soorten. We eten vaak samen van één groot bord. Je neemt een stukje injera en in dat stukje pak je dan iets van de wot. Ik ben er helemaal aan gewend om samen te eten en geniet van de verschillende smaken. Maar als de Shinasha mannen hun lievelingsmaaltijd gaan eten, vraag ik om mijn eigen bord. Zij genieten van rauw vlees! En dan niet een klein beetje, hele hompen. Ze dippen het vlees in een hete pepersaus en smullen ervan!
Tsja….. smaken verschillen.
Janet
*wot is vaak een soort stoofschotel, met kip, linzen/ui, rode bieten, kool/ wortel/aardappel, tomaat/ui/advocado, enz.
Leuk om te lezen hoe de maaltijden plaatsvinden in Ethiopie. Soms vraagt het inderdaad om wat aanpassingsvermogen. Maar altijd is het een ontmoeting!
Dank voor je mooie kerstkaart: gezegende dagen voor jou, ook in je gemeente.
groet, Lex en Tjitske.
Niet te geloven! Dat ze daar niet ziek van worden….
Leuk, zo’n kijkje in de Ethiopische keuken, Janet!
Hartelijke groet,
Sterre