‘Pan African Literacy for all’ conferentie in Oeganda

4 sep

Elke twee jaar wordt er ergens in Afrika een conferentie georganiseerd om aandacht te schenken aan het alfabetiseringswerk. Er is nog steeds een achterstand op dat gebied, een groot percentage van de bevolking kan niet lezen en of schrijven. Er zijn verschillende organisaties die initiatieven ontplooien om dat te verbeteren.

Deze keer werd de conferentie georganiseerd in Kampala. Er waren ruim vierhonderd deelnemers uit verschillende Afrikaanse landen aanwezig en ongeveer honderd van hen presenteerden iets van hun werk. Het was heel interessant om te horen hoe er gewerkt wordt aan het trainen van leerkrachten, hoe ze proberen om boeken dichter bij kinderen te brengen en ze meer te laten lezen. Anderen vertelden over hun ervaring met het ontwikkelen van les- en leesmateriaal en hoe de telefoon en de computer positief kunnen bijdragen om het aantal mensen dat kan lezen en schrijven te verhogen.

Ik heb een presentatie verzorgd waarin ik iets verteld heb over het kleuterschoolprogramma in de zes talen rond Mizan. Ik hoop dat het mensen motiveert om na te denken over een goede basis in de taal die ze thuis spreken voordat ze naar de basisschool gaan.

2 Reacties naar “‘Pan African Literacy for all’ conferentie in Oeganda”

 1. Lex en Tjitske 4 september 2019 bij 16:19 #

  Wat mooi, dat er zoveel honderden mensen getuigd hebben van de voortgang van het alfabetiseringswerk in Afrika! Prachtig te zien hoe God aan het werk is.
  hart. groet, Lex Wind.

 2. Sterre Ruitenburg 7 september 2019 bij 14:09 #

  Mooi dat je op de conferentie de gelegenheid hebt gekregen om iets te vertellen over het kleuterschoolprogramma waarbij je betrokken bent! Lijkt me spannend, presenteren voor zo’n groot publiek. Wat was eigenlijk de voertaal op die conferentie?

  Met hartelijke groet,

  Sterre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: