Verjaardag

30 nov

Culturen verschillen, zo ook de manier waarop en of je je verjaardag viert. Aan de medewerkers van ons kantoor wordt elk jaar een lijst gegeven met de verjaardagen van alle SIL collega’s. Dat is voor de dame die dat verzorgt altijd een hele klus. Veel van onze Ethiopische collega’s hebben er geen idee van op welke datum ze geboren zijn, ze weten niet eens hun geboortejaar! Op hun paspoort of ID kaart staat een geschatte datum, ze zullen het nooit precies weten. Hun geboortedatum is nooit officieel geregistreerd. Dus… een verjaardag wordt ook niet gevierd.

taart

Veel aandacht wordt er op kantoor ook niet aan gegeven. Lustrumjaren krijgen wel aandacht. Vandaar dat ik de taart op bovenstaande foto kreeg aangeboden op mijn zestigste verjaardag.

Dit jaar werk ik in Mizan rond mijn verjaardag (6 december) dus houd ik mijn verjaardag stil. Misschien kan ik met Ulrike, mijn Duitse collega, uit eten gaan en de mailtjes en sms’jes uit Nederland lezen. Anders dan ik gewend ben, maar ik kijk dankbaar terug op een jaar dat God me gaf en hoop en bid dat ik Hem nog vele jaren mag dienen.

Janet van Middendorp

3 Reacties naar “Verjaardag”

 1. Marianne 30 november 2017 bij 14:14 #

  Alvast een gezegend nieuw levensjaar toegewenst!

 2. Lex Wind 1 december 2017 bij 18:21 #

  dag janet,

  leuk om ook op deze manier iets over je verjaardag en die andere cultuur te horen. Van harte gefeliciteerd. We realiseren ons, dat je al weer heel wat jaartjes in Ethiopië woont en werkt, en dat roept natuurlijk de vraag op, in welke mate jijzelf al delen van die andere cultuur hebt overgenomen.

  In alles wat je vertelt en doet, zien we dat je daar goed op je plek bent. Je hebt heel veel werk verzet, en heel veel nieuwe contacten opgedaan. Daarvoor prijzen we de Heer!

  De taart is prachtig! en het is toch wel gezellig om dat samen met anderen op te eten: eet smakelijk.

  Wij gaan eind december een weekje naar Sint-Petersburg, en eind april ga ik met de GZB een week naar de projecten in Albanië! met o.a. Bas Stolk: een ‘mannenreis’ met ca 20 mannen…

  groet, Lex Wind Afstrijker 5 4161 BX Heukelum T 0345-610350 M 06-10237164 e lwind@outlook.com

  ________________________________

 3. ds. J. Vis 5 december 2017 bij 11:41 #

  Beste Janet,
  Stil staan bij je geboortedag, dat is niet aan grenzen gebonden. Waar je ook maar bent, daar kunnen je gedachten ermee bezig zijn. En wellicht ook een aantal mensen rondom je en hier in N.L.
  Graag willen we je van harte feliciteren met deze dag (6 november). Onze getrouwe God gaf je het leven en tot hiertoe mocht je daar een concrete vulling aan geven.
  Uiteindelijk leven we niet voor onszelf maar voor Hem, Die Zijn leven gaf voor ons.
  Op afstand proberen we een beetje met je mee te leven, al zijn onze echte contacten al tientallen jaren terug. Ieder gaat zijns weegs.
  Maar heel belangrijk is te weten en te geloven: “Dit weet ik, dat God met mij is.” (Ps.56:10b)
  Onze getrouwe God geve je gezondheid en inspiratie om iets van Zijn werk aan mensen gestalte te geven.
  Met hartelijke groet van een vakantie-dominee van heel lang terug.
  ds. J. Vis
  Meerkerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: