Vragen aan Janet – deel 7

21 jul

Deze keer het vervolg van een aantal vragen van Christian van ’t Hof aan Janet. Hij heeft onlangs een Discipelschap training gevolgd en is op zendingsreis geweest naar Brazilië, om daar onder andere in de zogenoemde ‘favela’s’ te werken. Hij heeft Janet een aantal vragen gesteld. Hieronder worden de laatste beantwoord. De andere  vragen en antwoorden vindt u onder dit bericht

Vraag 4 | Als jij bezig bent in Ethiopië met jouw ‘grote opdracht’ ben je dan 100% op Ethiopië gefocust? Of heb je ook wel dagen waarop je naar Nederland verlangt?
Toen ik zelf in Brazilië was, had ik namelijk zelf mijn volledige aandacht op mijn werk daar en dacht ik eigenlijk niet aan de mensen thuis/ in Nederland.
Inburgeren vraagt veel energie. Mensen leren kennen, de taal leren, een ander klimaat, andere cultuur enzovoorts vraagt inderdaad 100% inzet. Het is goed dat ik af en toe vragen krijg en post uit Nederland. Zo word ik af en toe even bij de les gehouden en zo moet ik er af en toe even voor gaan zitten om mail te beantwoorden en mijn nieuwsbrief te schrijven. Gelukkig heb ik geen last van heimwee. Ik ben enorm dankbaar voor de mensen die ik hier nu al heb leren kennen en voor de nieuwe vriendschappen.

Vraag 5 | Wat is voor jou de grootste uitdaging geweest in Ethiopië tot nu toe?
De taal leren! Dat is geen eenvoudige klus. Amhaars is een ingewikkelde taal. En dan ook nog een ander schrift. Ik voel me in de taalschool net een eerstegroeper die opnieuw leert lezen. Maar in die uitdaging zit ook heel veel moois. Ik leer daardoor veel meer van de cultuur. Ik leer te communiceren met de mensen om me heen en… er is vooruitgang!

Ook een vraag aan Janet? Mail naar tfcjanet@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: